1 september een nieuwe start

Over leerlingvolgsystemen maar vooral een kwestie van organisatie bij het begin van een nieuw schooljaar.

Het is allemaal een kwestie van organisatie!

Reeds een dikke week voor 1 september werd bij die warme augustustemperaturen bijna alles in de school opnieuw georganiseerd. De juiste structuren en afspraken werden opgezet en alles ook nog eens piekfijn opgeblonken, klaar voor een nieuw schooljaar.

de stedelijke basisschool van Sint-Michiels Brugge klaar voor een nieuwe start!

Dan is het eindelijk zover, de eerste schooldag. Muziekjes hier en daar.
Leerkrachten en directie die hun leerlingen verwelkomen.
Peuters die tieren omdat ze afscheid moeten nemen van hun mama,
mama’s die de schoolpoort maar niet kunnen loslaten wegens een te grote krop in de keel.
Jongens en meisjes met een bangelijk grote boekentas achteraan op hun rug, blinkend van de nieuwigheid.
Stoer ‘Paw Patrol’ voor de jongens, roze ‘Princessia’  voor de meisjes. 
Kinderen die vandaag het eerste leerjaar vol verwondering aanvangen.
Kleine spruiten met de spanning en onzekerheid in hun ogen te lezen, doch gesterkt in het geloof te weten dat ze zullen leren lezen en schrijven dit schooljaar.
En tenslotte de anciens van de school, kinderen die hun laatste jaar ingaan, het zesde leerjaar, klaar om binnen 10 maand de stap te wagen naar alweer iets nieuws in hun leven.
De ‘grote’ school,… Spannend!

Alle begin is spannend, zeker bij het begin van een nieuw schooljaar

Met iets nieuws starten is altijd een drukke en vooral zenuwachtige bedoening. In het center van dit alles staat de leerkracht vol uiterlijke rust zijn nieuwelingen welkom te heten. De leerkracht, de steunpilaar van dit schooljaar voor ieder kind. En het kind, wetend “als ik het niet begrijp dan is er altijd de juf of meester die me wel wegwijs zal maken in al dat nieuwe”.  Alles wat ik nog niet weet zal de leerkracht me duidelijk en stap voor stap uitleggen. Met handen en voeten desnoods! Op het smartboard  te lezen mét beeld én klank.
Welkom iedereen en aan allen een goeie start.

We starten ook met een nieuw jaar. Wat vorig jaar nog een aanloop was naar iets nieuws, is dit jaar een feit geworden. We zijn net geen negen maanden zwanger geweest van ons nieuwste kindje: VOLG Premium. De ‘eerste premium klasse’ versie van waarschijnlijk het meest complete leerlingvolgsysteem. Drie jaar hebben we zorgvuldig naar alle zorgen en vragen geluisterd. Waar er tijd verloren werd, waar dingen sneller en beter konden. Ook wat er minder goed was in communicatie werd zorgvuldig bekeken. Sommige mensen zien graag tekst, sommige mensen zien graag beeld. Maar vooral iedereen werkt niet graag teveel, te lang aan dingen die ook simpel kunnen. Hoe eenvoudiger … hoe beter!

We hebben in deze premium versie van het leerlingvolgsysteem een blanco blad genomen en alles opnieuw geschreven met één groot doel: ‘Premium’ zijn.
Duidelijk, mooi, uniform, gebruiksvriendelijk, informatief, stap voor stap simpel en met een grote tijdswinst voor ogen. Straffer nog met de opzet om een uur per dag te winnen als je het systeem gebruikt zoals we je het tonen.
Voor elk onderdeeltje van een  module is er een stap per stap plan op papier.
Voor elke onderdeeltje van de module is er een filmpje dat je de weg wijst.
Voor elke module geven we Premium class webinars zodat je stap per stap alles kan volgen om zo binnen een schooljaar het volledige traject te doorlopen en alles onder de knie te krijgen.
Stapje voor stapje want we beginnen bij de start, bij het begin.

We vliegen er in…
Geen paniek, er verandert niets, en we gaan dit heel rustig doen. Het traject zal zeker een jaar duren en heel gefaseerd gaan, voorzien van de nodige info voor en tijdens elke release voor jezelf maar vooral ook voor het gehele schoolteam.  Zoals alles in het schoolse leven starten we met de kleuters.
en vooral kleuterjuffen zijn belangrijk!
Stapje voor stapje, het zal leuk zijn: je hoeft helemaal niets te doen, je kan als je wil.
It’s up to you, het is gratis en je kan er iets van leren
 Deel deze blog op je Facebook

Deel je gedachten en opinies


Blogposts VOLG LVS

Ben je genoeg geïnformeerd?

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs & filmpjes

Schrijf je in!

Iemand van de verkoop?

Spreek een datum af met iemand van het Volg-team

Vraag een demo aan