Het is eenvoudig maar je moet het weten

Over updates, inzichten en antwoorden

Ik start vandaag mijn PC op en meneer Microsoft vraagt of ik even wil wachten

"Nog even geduld, ik ben bezig met het systeem aan het updaten, nog enkele minuten." Alsof ik veel tijd heb, ik heb echt niet heel de dag. Ik moet nog zoveel doen, zoveel sociale media beheren. In zoveel mensen hun privéleven neuzen, of ik het nu wil of niet, ik word geconfronteerd met de nodige foto's die tonen hoe de hond een kunstje kan doen, hoe de kleine gevallen is met zijn fietske en een tand gebroken heeft, hoe Freddy een pizza eet, hoe de collega's een leuk feestje hadden...
Komaan Microsoft met je verdomde updates hele dagen, doe voort! Zie je wel! Ik had een Apple moeten kopen, zou zo een design IMac dat ook hebben? Ja, dat zou wel cool staan op mijn bureau zo een 27inch monster met retina display. Een beetje duur maar de moeite waard naar het schijnt. Zou je daar ook zo moeten wachten, heeft dat ook ongevraagde updates? Zou dat ook zo zijn dat je opstart en na 5 minuten wachten ziet dat de helft van je instellingen plots anders zijn? Ik weet het niet.

Updates, een noodzakelijk kwaad en nadien wordt alles beter en eenvoudiger

Allé, update ben je er nu bijna? Het is 6 uur 's morgens en ik wil nog mijn mailbox uitkuisen voor 7 uur.
Bob Dylan zong het 52 jaar geleden al. "The Times Are Changing". Het is iets van "Begin maar te zwemmen want anders verdrinken we. Want er komen andere tijden." Ik ben er zeker van dat Bob niet moest wachten op een update. Het was allemaal een stuk eenvoudiger toen voor mr. Dylan. Veel inspiratie, of net geen maar de nodige narcotica, een stukje papier en een stylo. That's it!
Ik wordt in gedachte meteen terug katapulteert naar de periode toen ik als kind een boekje las op de vensterbank van mijn slaapkamer, toen alles nog zo simpel was...
Er verschijnt plots een vriendelijke "Hallo" op het scherm,... d' er komt schot in de zaak. Eigenlijk is het niet verkeerd dat zo een update gebeurt. Anders zat ik nu al te werken en stond ik niet stil bij hoe snel alles nu eenmaal zo snel aan het veranderen is. "We leven in een wereld van verandering. We leven met een smartphone in de hand, een mini computer als het ware. Bereikbaar 24/7 via Whatsapp, Messenger, facebook, Imessage, Allo, sms én per telefoon. Al goed dat we er even bij stilstaan, maar ja, stilstaan is achteruitgaan...dus voor je kijken "want wie naar het verleden kijkt, staat met zijn rug naar toekomst. Ik heb dat toch zo geleerd, het zijn van die onnozele spreuken die je heel je leven blijft onthouden voor God weet welke reden tot de dag er komt dat je ze even kan gebruiken, zoals nu tijdens het wachten naar die update, het verzacht de pijn van het wachten terwijl er ondertussen een miljoen ideeën door je hoofd razen.

Voor alle vragen een antwoord in vraag van de week

Hoe zit het update? Ben je nu bijna klaar? "even geduld..., uw PC wordt zo dadelijk opnieuw opgestart". Nu wordt hij helemaal mooi! Opnieuw opstarten.
Het woord Kaizen flitst door mijn hoofd. Kaizen, dat is Japans voor 'veranderen naar beter'. Dat proberen we met Volg ook steeds: dat verbeteren. Maar dan liefst stapje per stapje. Mijn motto is "to improve is to change, to be perfect is to change often". Ik heb na 10 jaar Volg geleerd dat dit best stapje per stapje gaat. Want als alle info in één keer komt dan mist het ook zijn doel en komen er nog meer vragen.
Dat doet me denken aan het telefoontje van gisteren. L. belde om te vragen wat de snelste weg naar de maatregelenfiche was. "Dat is de fiche met sticordi of redicodis maatregelen. Want dat staat wel op de algemene verzamel fiche, maar dat is scrollen geblazen om het te vinden." voegde hij er aantoe. Terwijl je dit eigenlijk overal kan zien door op het hartje te klikken bij een leerling of tijdens een (zorg)overleg.
Ik leg de telefoon neer en denk:'het is eigenlijk allemaal simpel maar je moet het weten'. Maandag vergadering en we starten 'Vraag van de week / Tip van de week'. Elke week een actuele vraag en de nodige oplossing! Per e-mail , op de sociale media en op de website! Indien nodig gemakkelijk terug te vinden.

Voila, mijn Pc is heropgestart en ik heb ondertussen weer iets geleerd. Er zijn zoveel snelle koppelingen in VOLG LVS maar je moet ze weten zitten. We gaan ze stap voor stap tonen. Een uur tijdswinst per dag, daar gaan we voor. Dank je wel 'Meneer Microsoft' om mijn pc even vijf minuten op stop te zetten en mij dit inzicht te geven.

Tot volgende maand! Geert

 Deel deze blog op je Facebook

Deel je gedachten en opinies


Blogposts VOLG LVS

Ben je genoeg geïnformeerd?

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes, blogs & filmpjes

Schrijf je in!

Iemand van de verkoop?

Spreek een datum af met iemand van het Volg-team

Vraag een demo aan